Odchudzanie w skuteczny sposób - porady na forum

Leczo

Jak się robi leczo?

Jak zrobić leczo?

Leczo
Foto: PytamSię.pl

Przepisów na tą prostą potrawę jest bardzo wiele, dlatego każdy robi ją nieco inaczej. My proponujemy Wam takie przyrządzenie leczo.

Do naszego leczo przewidzianego na 4 osoby potrzebujemy: 4 papryki (2 czerwone i 2 żółte), 4 – 5 pomidorów, cebula, kilka ząbków czosnku (zależy ile kto lubi), cukinia, kilka pieczarek, koncentrat pomidorowy, kiełbasa (najlepiej wędzona), majeranek, bazylia, sól, pieprz, oliwa, cukier.
Najpierw myjemy papryki lub obieramy je ze skórki (jak kto woli) i kroimy w większą kosteczkę. Parzymy pomidory, zdejmujemy skórkę i również kroimy. Cukinię dzielimy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Obieramy czosnek, cebulę i pieczarki, a następnie kroimy.

Danie lekkie, zdrowe, aromatyczne i przede wszystkim bardzo proste w przygotowaniu. Danie lekkie, zdrowe, aromatyczne i przede wszystkim bardzo proste w przygotowaniu. Foto: PytamSię.pl
Jeżeli skończyliśmy już monotonne obieranie i krojenie, to bierzemy duży garnek, wlewamy oliwę z oliwek i po rozgrzaniu wrzucamy cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy. Do tego dodajemy paprykę i razem przesmażamy. Następnie wrzucamy pomidory i cukinię. Gotujemy na wolnym ogniu. Po około 10 minutach dodajemy pieczarki i pokrojoną kiełbasę – wszystko razem dusimy na niewielkim ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie, to dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy bazylią, majerankiem, solą i pieprzem. Na koniec kosztujemy wszystko i doprawiamy odrobiną cukru. Podajemy na ciepło z bułką lub chlebem. Pyszne, zdrowe i pożywne danie jednogarnkowe. Smacznego! Autor: Dee:)   (19.07.2011)


Tematyka leczo papryka pomidory danie jednogarnkowe

Leczo opinie

leczo (9.11.2011 / 19:36)

uwielbiam leczo o każdej porze roku, smak i zapach przywołuje we mnie ciepło letnich dni.

Ja robię pyszne leczo do słoików na zimę... Andzia (27.02.2013 / 11:43)

Ja robię pyszne leczo do słoików na zimę, przepis znalazłam kiedyś na blogu panitereska.pl i polecam, w czasie zimy takie domowe leczo super smakuje

Możliwość dodawania komentarzy czasowo wstrzymana.


Szybka sałatka

Szybka sałatka

Jak zrobić szybką sałatkę? Jak zrobić sałatkę z warzyw? Z czego szybka sałatka warzywna?
Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Jak przygotować warzywa z grilla? Ciekawe przepisy na grilla? Jak grillować warzywa?
Soki warzywne

Soki warzywne

Ciekawe przepisy na soki warzywne? Z jakich warzyw zrobić sok? Jak zrobić sok warzywny?
Pomidory

Pomidory

Dlaczego warto jeść pomidory? Czy pomidory pomagają w odchudzaniu? Co zawierają pomidory?
Soki warzywne

Soki warzywne

Jak przygotować soki warzywne?
Kuchnia grecka

Kuchnia grecka

Czy warto spróbować kuchni greckiej? Czy warto pojechać do Grecji? Jaka jest kuchnia grecka?
Filety z łososia

Filety z łososia

Jak przyrządzić filety z łososia? Jak przygotować łososia?
Przyrządzanie warzyw

Przyrządzanie warzyw

Jaki sposób przyrządzania warzyw jest najzdrowszy? Który sposób przyrządzania potraw pozwoli zachować najwięcej składników odżywczych? Jaki sposób przyrządzania potraw jest najzdrowszy?
Kiełki

Kiełki

Czy warto jeść kiełki? Jakie jeść kiełki? Dlaczego warto jeść kiełki?
Soki bananowe

Soki bananowe

Jakie przepisy na soki bananowe? Czy banany są zdrowe? Czy warto jeść banany?
Zdrowie zimą

Zdrowie zimą

Jak dbać o zdrowie w okresie zimowo - wiosennym? Jak naturalnie wzmocnić odporność organizmu? Czy stosowanie suplementów diety pomaga nam się uodpornić?
Kalorie w produktach

Kalorie w produktach

Ile kalorii mają produkty?
Witamina A

Witamina A

Dlaczego witamina A jest nam potrzebna? Gdzie znajdziemy witaminę A? Jak działa witamina A?

Skuteczne odchudzanie!
Ta strona stosuje pliki cookies w celu poprawnego działania niektórych funkcji. Korzystanie ze strony z włączoną obsługą plików cookies (domyślne ustawienie większości przeglądarek internetowych) oznacza, że będą one umieszczane w Państwa komputerze (tzw. urządzeniu końcowym). Kliknij, by dowiedzieć się więcej o tzw. ciasteczkach...