Odchudzanie w skuteczny sposób - porady na forum

Przyrządzanie ryby

Jak przygotować smaczną rybę?

Przyrządzanie ryby

Rybę można smażyć, piec na ruszcie, gotować czy choćby zalać octem. Sposobów przyrządzenia smacznej ryby jest wiele i dlatego gotowanie jest tak wspaniałe.

Bardzo smaczną a zarazem zdrową rybę można przygotować w folii. Dowolne filety osuszamy ręcznikiem, posypujemy przyprawami do ryb, dodajemy pieprzu i koperku (mogą być inne przyprawy) i dodajemy czosnku. Kawałki folii smarujemy odrobiną oliwy z oliwek, kładziemy filety (każdy na odrębną folię) i kawałeczek masła na wierzch rybki. Pieczemy zawinięte w piekarniku ok. 30 minut. Ryba nie jest sucha, jest aromatyczna i soczysta. Polecamy!!! Autor: Dee:)   (22.01.2009)


Tematyka ryba smażenie ryby smaczna ryba ryba w folii filety z ryby

Przyrządzanie ryby opinie

Nauczył mnie tego stary mazur. Świeżą ry... kinga (19.11.2009 / 09:08)

Nauczył mnie tego stary mazur. Świeżą rybę np. sandacza, szczupaka, sieję dzień przed smażeniem obsypuję solą, pieprzem i majerankiem. Na gorącym oleju smażę na słabo żółty kolor posiekany czosnek i zalewam tym gorącym czosnkiem z olejem rybe. Wkładam do lodówki na 12 godz, na drugi dzień smażę i podaję z pieczonymi w ziołach ziemiaczkami - pycha po prostu, do tego surówka: 2 pomidory, papryka, zielony ogorek, czerwona cebula, oliwki i feta w kosteczkach, posypuje pieprzem i solą, trochę cukru i czosnku zalewam oliwą z oliwek. Smacznego

musi być cudna tyle ... ollcia (14.01.2011 / 04:16)

musi być cudna tyle tylko że ja mam max 4 godziny do kolacji więc nie mogę czekać 12 godz :( next time :)

Ja widziałam ciekawy przepis na rybę na ... Maja (17.03.2011 / 12:54)

Ja widziałam ciekawy przepis na rybę na blogu Dilmah - halibut przyprawiony herbatą Darjeeling. Wydaje się być całkiem smaczny

irena (25.08.2011 / 11:38)

jak to długo się piecze taką rybę i w jakiej temperaturze

Jeśli ktoś często jada ryby to proponuję... Hanna (7.09.2011 / 14:53)

Jeśli ktoś często jada ryby to proponuję zainwestować w patelnię do smażenia ryb, bo rybę się specyficznie smaży (bardzo trzeba uważać żeby nie spalić).
Nie przykleja się, nie pali - bardzo praktyczna rzecz.

Gość (15.12.2011 / 18:21)

nic nie pomogło

Możliwość dodawania komentarzy czasowo wstrzymana.


Łosoś z grilla

Łosoś z grilla

Jak upiec łososia na grillu? Jak zrobić łososia na grillu?

Ryba po Grecku

Jak zrobić rybę po Grecku?
Filety z łososia

Filety z łososia

Jak przyrządzić filety z łososia? Jak przygotować łososia?
Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Jak przygotować warzywa z grilla? Ciekawe przepisy na grilla? Jak grillować warzywa?
Skóra dłoni

Skóra dłoni

Jak domowym sposobem poprawić kondycję skóry dłoni? Jak ujędrnić skórę dłoni? Jak odmłodzić dłonie?
Dieta śródziemnomorska

Dieta śródziemnomorska

Dla kogo przeznaczona jest dieta śródziemnomorska? Czym jest dieta śródziemnomorska? Czy dieta śródziemnomorska jest skuteczna?

Naleśniki

Jak zrobić naleśniki czekoladowe?
Miód z kurczakiem

Miód z kurczakiem

Czy miód pasuje do kurczaka?
Przyrządzanie warzyw

Przyrządzanie warzyw

Jaki sposób przyrządzania warzyw jest najzdrowszy? Który sposób przyrządzania potraw pozwoli zachować najwięcej składników odżywczych? Jaki sposób przyrządzania potraw jest najzdrowszy?
Kalorie w produktach

Kalorie w produktach

Ile kalorii mają produkty?

Ryby

Czy wszystkie ryby są na równi wartościowe?
Soki warzywne

Soki warzywne

Ciekawe przepisy na soki warzywne? Z jakich warzyw zrobić sok? Jak zrobić sok warzywny?
Witamina A

Witamina A

Dlaczego witamina A jest nam potrzebna? Gdzie znajdziemy witaminę A? Jak działa witamina A?
Ta strona stosuje pliki cookies w celu poprawnego działania niektórych funkcji. Korzystanie ze strony z włączoną obsługą plików cookies (domyślne ustawienie większości przeglądarek internetowych) oznacza, że będą one umieszczane w Państwa komputerze (tzw. urządzeniu końcowym). Kliknij, by dowiedzieć się więcej o tzw. ciasteczkach...